Menu do własnej kompozycji

ZUPA DO WYBORU

•  Rosół z makaronem

•  Krem borowikowy z ptysiowym groszkiem

•  Krem pieczarkowy

•  Krem brokułowy

•  Krem pomidorowy

•  Żurek staropolski

DANIE GŁÓWNE
(do wyboru sześć rodzajów mięsa)

•  Kotlet po szwajcarsku ( z serem i szynką)

•  Kotlet schabowy tradycyjny

•  Kotlet de volaille

•  Kotlet mielony

•  Kotlet z indyka panierowany

•  Kotlet z kurczaka z ananasem zapiekany serem

•  Udko z kurczaka

•  Filet z drobiu w sosie pieczarkowym

•  Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym

•  Schab pieczony w sosie pieczeniowym

DODATKI

•  Surówka dwa rodzaje

•  Puree ziemniaczane z koprem

•  Ziemniaki z wody

•  Ziemniaki pieczone w ćwiartkach

•  Kluski śląskie z masełkiem

PRZEKĄSKI
(do wyboru 10 rodzajów przekąsek)

•  Sałatka jarzynowa z makaronem ryżowym

•  Sałatka grecka w sosie vinegret

•  Sałatka wiosenna w sosie czosnkowym

•  Sałatka gyros

•  Sałatka śledziowa

•  Sałatka z selerem marynowanym

•  Sałatka z tuńczyka podana na babeczce

•  Jajka w sosie tatarskim

•  Mini tortilla

•  Mini Koreczki 

•  Sałatka caprese

•  Sałatka brokułowa z prażonym słonecznikiem

•  Karczek pieczony

•  Rolada wieprzowa nadziewana paskami drobiu i papryki

•  Ptasie gniazda

•  Kabanosy

•  Galaretka wieprzowa

•  Galaretka drobiowa

•  Schab faszerowany śliwką w galarecie

•  Szparagi w galarecie

•  Śledź po staropolsku

•  Rolmopsy

•  Ryba po grecku

•  Paróweczki w cieście

•  Deska serów

•  Udka nadziewane

 

DANIA GORĄCE
(Do wyboru dwa 4 dania , ponadto na jedno danie mogą składać się dwa, np. ½ falki i ½ zupa cygańska)

•  Barszcz czerwony z krokietem

•  Zupa gulaszowa drobiowa

•  Zupa cygańska

•  Flaczki wołowe

•  Golona wieprzowa w sosie meksykańskim

•  Pikantne skrzydełka w zalewie miodowej

•  Pieczony udziec wieprzowy z kapustą zasmażaną

•  Szaszłyk drobiowy

•  Szaszłyk wieprzowy

•  Gulasz węgierski z kluskami śląskimi

•  Karkówka grillowana z cebulką

•  Gołąbki tradycyjne

•  Gołąbki po japońsku

DANIA WEGETARIAŃSKIE

•  Camembert na ciepło z żurawiną

•  Papryka nadziewana

•  Cukinia nadziewana

•  Ryba w warzywach

•  Kotlet sojowy panierowany

•  Kaszotto warzywne

•  Risotto warzywne

•  Szaszłyk z warzyw mieszanych i pieczarek z grilla

DESER

•  Ciasta (6 rodzajów)

NAPOJE

•  Kawa

•  Herbata

•  Woda

•  Sok pomarańczowy, jabłkowy

DODATKOWO  polecamy również

•  Pieczone prosię nadziewane kaszą lub warzywami i mięsem

•  Stół staropolski (udziec wędzony, wędliny swojskie, smalec, ogórki małosolne)

•  Lody z owocami i bita śmietaną

•  Tort weselny

•  Fontanna czekoladowa