Menu do własnej kompozycji
ZUPA DO WYBORU
• Rosół z makaronem
• Krem borowikowy z ptysiowym groszkiem
• Krem pieczarkowy
• Krem brokułowy
• Krem pomidorowy
• Żurek staropolski
DANIE GŁÓWNE
(do wyboru sześć rodzajów mięsa)
• Kotlet po szwajcarsku ( z serem i szynką)
• Kotlet schabowy tradycyjny
• Kotlet de volaille
• Kotlet mielony
• Kotlet z indyka panierowany
• Kotlet z kurczaka z ananasem zapiekany serem
• Udko z kurczaka
• Filet z drobiu w sosie pieczarkowym
• Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym
• Schab pieczony w sosie pieczeniowym
DODATKI
• Surówka dwa rodzaje
• Puree ziemniaczane z koprem
• Ziemniaki z wody
• Ziemniaki pieczone w ćwiartkach
• Kluski śląskie z masełkiem
PRZEKĄSKI
(do wyboru 10 rodzajów przekąsek)
• Sałatka jarzynowa z makaronem ryżowym
• Sałatka grecka w sosie vinegret
• Sałatka wiosenna w sosie czosnkowym
• Sałatka gyros
• Sałatka śledziowa
• Sałatka z selerem marynowanym
• Sałatka z tuńczyka podana na babeczce
• Jajka w sosie tatarskim
• Mini tortilla
• Mini Koreczki
• Sałatka caprese
• Sałatka brokułowa z prażonym słonecznikiem
• Karczek pieczony
• Rolada wieprzowa nadziewana paskami drobiu i papryki
• Ptasie gniazda
• Kabanosy
• Galaretka wieprzowa
• Galaretka drobiowa
• Schab faszerowany śliwką w galarecie
• Szparagi w galarecie
• Śledź po staropolsku
• Rolmopsy
• Ryba po grecku
• Paróweczki w cieście
• Deska serów
• Udka nadziewane
DANIA GORĄCE
(Do wyboru dwa 4 dania , ponadto na jedno danie mogą składać się dwa, np. ½ falki i ½ zupa cygańska)
• Barszcz czerwony z krokietem
• Zupa gulaszowa drobiowa
• Zupa cygańska
• Flaczki wołowe
• Golona wieprzowa w sosie meksykańskim
• Pikantne skrzydełka w zalewie miodowej
• Pieczony udziec wieprzowy z kapustą zasmażaną
• Szaszłyk drobiowy
• Szaszłyk wieprzowy
• Gulasz węgierski z kluskami śląskimi
• Karkówka grillowana z cebulką
• Gołąbki tradycyjne
• Gołąbki po japońsku
DANIA WEGETARIAŃSKIE
• Camembert na ciepło z żurawiną
• Papryka nadziewana
• Cukinia nadziewana
• Ryba w warzywach
• Kotlet sojowy panierowany
• Kaszotto warzywne
• Risotto warzywne
• Szaszłyk z warzyw mieszanych i pieczarek z grilla
DESER
• Ciasta (6 rodzajów)
NAPOJE
• Kawa
• Herbata
• Woda
• Sok pomarańczowy, jabłkowy
DODATKOWO polecamy również
• Pieczone prosię nadziewane kaszą lub warzywami i mięsem
• Stół staropolski (udziec wędzony, wędliny swojskie, smalec, ogórki małosolne)
• Lody z owocami i bita śmietaną
• Tort weselny
• Fontanna czekoladowa