STANDARDOWE MENU WESELNE

 

 

Standardowe menu weselne (10h)

 

ZUPA

•  Rosół z makaronem

DANIE GŁÓWNE

•  Kotlet schabowy tradycyjny

•  Kotlet de volaille

•  Kotlet drobiowy zawijany boczkiem

•  Do wyboru: Kotlet mielony lub Roladki ze schabu

•  Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym lub schab w sosie pieczeniowym

DODATKI

•  Surówka dwa rodzaje

•  Ziemniaki z wody lub Ziemniaki pieczone

•  Kluski śląskie

PRZEKĄSKI

•  Sałatka caprese

•  Do wyboru: Carpaccio z buraka lub Sałatka grecka w sosie vinegret

•  Sałatka brokułowa z prażonym słonecznikiem

•  Do wyboru: Sałatka jarzynowa lub Sałatka ryżowa z tuńczykiem

•  Karczek pieczony

•  Kurczak nadziewany

•  Galaretka wieprzowa/ Galaretka drobiowa

•  Do wyboru w galarecie: Schab nadziewany śliwką lub szparagi

• Mini tortille

•  Śledź po staropolsku

DANIA GORĄCE

•  Barszcz czerwony z krokietem

•  Zupa cygańska/ Flaczki wołowe

•  1/3 Golona wieprzowa w sosie meksykańskim, 2/3 Karkówka grillowana z cebulką

•  Pieczony udziec wieprzowy z kapustą zasmażaną

DESER

•  Owoce sezonowe

•  Ciasta

NAPOJE

•  Kawa

•  Herbata

•  Woda

•  Napoje niegazowane


POPRAWINY (czas przyjęcia-4h)

WARIANT I

•  Żurek

•  Dania gorące i przystawki takie same jak w dniu wesela

WARIANT II - dodatkowo płatny

•  Żurek

•  Drugie danie porcjowane (sztuka mięsa, ziemniaki, surówka)

•  Sałatka gyros

•  Dania gorące i przystawki takie same jak w dniu wesela