STANDARDOWE MENU WESELNE
Standardowe menu weselne (10h)
ZUPA
• Rosół z makaronem
DANIE GŁÓWNE
• Kotlet schabowy tradycyjny
• Kotlet de volaille
• Kotlet drobiowy zawijany boczkiem
• Do wyboru: Kotlet mielony lub Roladki ze schabu
• Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym lub schab w sosie pieczeniowym
DODATKI
• Surówka dwa rodzaje
• Ziemniaki z wody lub Ziemniaki pieczone
• Kluski śląskie
PRZEKĄSKI
• Sałatka caprese
• Do wyboru: Carpaccio z buraka lub Sałatka grecka w sosie vinegret
• Sałatka brokułowa z prażonym słonecznikiem
• Do wyboru: Sałatka jarzynowa lub Sałatka ryżowa z tuńczykiem
• Karczek pieczony
• Kurczak nadziewany
• Galaretka wieprzowa/ Galaretka drobiowa
• Do wyboru w galarecie: Schab nadziewany śliwką lub szparagi
• Mini tortille
• Śledź po staropolsku
DANIA GORĄCE
• Barszcz czerwony z krokietem
• Zupa cygańska/ Flaczki wołowe
• 1/3 Golona wieprzowa w sosie meksykańskim, 2/3 Karkówka grillowana z cebulką
• Pieczony udziec wieprzowy z kapustą zasmażaną
DESER
• Owoce sezonowe
• Ciasta
NAPOJE
• Kawa
• Herbata
• Woda
• Napoje niegazowane
POPRAWINY (czas przyjęcia-4h)
WARIANT I
• Żurek
• Dania gorące i przystawki takie same jak w dniu wesela
WARIANT II - dodatkowo płatny
• Żurek
• Drugie danie porcjowane (sztuka mięsa, ziemniaki, surówka)
• Sałatka gyros
• Dania gorące i przystawki takie same jak w dniu wesela